Przepyszne wytrawne naleśniki.
Składniki na naleśniki z porem:
- małe opakowanie serka topionego
- 1 jajko
- 3/4 szkl. mąki
- 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku lub 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku
- 30 dkg usmażonej ryby(filet)
- szczypta soli
- por
- 1 szkl. mleka
- 10 dkg żółtego sera
- Naleśniki:
- 20 dkg pieczarek
- mała puszka kukurydzy
- Nadzienie:
naleśniki z porem Jak przygotować:
Zobacz również: inna receptura
1. Ugotuj ciepłe bułeczki. Por pokroić i ugotować na oleju lub smarować. Po obraniu pieczarek usmażyć plastry. Podążaj za kukurydzą. Połącz schłodzone grzyby, kukurydzę i por w misce. Dodać pieprz i sól do smaku. Użyj dużej tarki kratowej, aby zmielić ser cheddar. Na każdym naleśniku posmarować roztopionym serem. Umieść 2 łyżki dekoracji na serze cheddar i zawiń go. Naleśniki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić masłem i posypać serem. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
Dodaj komentarz