Przepis na Naleśniki z porem, rybą , kukurydzą i pieczarkami

Przepyszne wytrawne naleśniki.

Składniki na naleśniki z porem:

  • małe opakowanie serka topionego
  • 1 jajko
  • 3/4 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku lub 1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku
  • 30 dkg usmażonej ryby(filet)
  • szczypta soli
  • por
  • 1 szkl. mleka
  • 10 dkg żółtego sera
  • Naleśniki:
  • 20 dkg pieczarek
  • mała puszka kukurydzy
  • Nadzienie:

naleśniki z porem Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

1. Ugotuj ciepłe bułeczki. Por pokroić i ugotować na oleju lub smarować. Po obraniu pieczarek usmażyć plastry. Podążaj za kukurydzą. Połącz schłodzone grzyby, kukurydzę i por w misce. Dodać pieprz i sól do smaku. Użyj dużej tarki kratowej, aby zmielić ser cheddar. Na każdym naleśniku posmarować roztopionym serem. Umieść 2 łyżki dekoracji na serze cheddar i zawiń go. Naleśniki napełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić masłem i posypać serem. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *