Przepis na Naleśniki z pomidorami oraz mozzarellą

Składniki na naleśniki z pomidorami:

  • 2 gałązki bazylii
  • 1 jajko
  • 8–10 małych pomidorków
  • 1/2 szkl. mleka
  • 25 dag sera mozzarella
  • sól
  • 4 łyżki oleju
  • 6–7 łyżek pesto (ze słoika)
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 1 czerwona cebula

naleśniki z pomidorami Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

W misce wymieszaj mąkę, mleko, jajko i szczyptę soli. Aby mąka mogła się rozszerzyć, przykryj ciasto na około dziesięć minut. 2 Obierz cebulę, pokrój w cienkie plasterki. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Pokroić mozzarellę w bloki po jej wyczerpaniu. Bazylię opłucz po wyjęciu z gałązek i wysuszeniu. Przed podaniem wymieszaj w misce pesto i wszystkie posiekane składniki. 3. Rozgrzej patelnię. Nasmaruj go olejem. Umieść na nim trochę odtwarzacza i ugotuj czerwonawe naleśniki. Na każdym rozsmarować odrobinę przygotowanego wcześniej nadzienia. Zbuduj rogi przez zawalenie. 4 około 25 minut. 1 porcja to około 330 kcal. Około. 2,90 zł za porcjęŹródło: Tina


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *