Przepis na Naleśniki z piekarnika

Składniki na naleśniki z piekarnika:

  • słoiczek dżemu
  • 2 szklanki mąki
  • białego
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl jogurtu
  • 2 szkl mleka
  • 25 dkg sera
  • 1 żółtko
  • sól
  • 3 łyżki cukru pudru

naleśniki z piekarnika Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Przed wyjęciem naleśników z piekarnika przesiej mąkę do miski. Dodaj sól. Delikatnie ubij jajka. Dodając mleko, mieszaj. Przed smażeniem ponownie wymieszać. Patelnia jest podgrzewana i posmarowana olejem. Podziel gotową mieszankę na porcje i smaż z obu stron. Cheddar wymieszać z cukrem pudrem i wanilią, dodać żółtko i wymieszać. Umieść gotowe gorące bułeczki w naczyniu bezpiecznym dla intensywności, az drugiej strony posmaruj je serem cheddar i dżemem. Piec naleśniki przez 20 minut w temperaturze 180 stopni po posmarowaniu ich masą jajeczno-jogurtową.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *