Praktyczne wykorzystanie gotowanego mięska i warzyw z rosołu.
naleśniki z mięsem z rosołu – składniki:
- Ugotowane: 1 duża marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera
- 1 duża cebula, 100- 200 ml rosołu, pieprz,
- 4 jajka, mąka, mleko, olej do smażenia
- Mięso z rosołu (1 pierś kurza, 2 skrzydełka, 2 skrzydla kaczki, wołowina – ok. 30-40 dag)
naleśniki z mięsem z rosołu Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Zrezygnować z mięsa i warzyw z zupy i harować je po ostygnięciu. Dodaj dwa jajka i tyle bulionu, aby mięso się kleiło, dopraw pieprzem i dobrze wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Rozwałkuj naleśniki na patelni o średnicy 28 cm: Mieszaj: ok. Mleko, dwa jajka, 200-250 gramów mąki szymanowskiej, szczypta soli i pół łyżki oleju to wszystko w przepisie. Gotuj całość w naczyniu, aż się zarumieni, umieszczając farsz na środku każdego naleśnika i zwijając go w kopertę. Ciepłe bułeczki dobrze komponują się z czerwonym barszczem. Weź udział w uczcie!
Dodaj komentarz