naleśniki z marmoladą – lista składników:
- marmolada z jabłek
- 3 szkl. mąki
- 2 szkl. wody mineralnej gazowanej
- cukier waniliowy
- dodatkowo:
- 5 łyżek cukru
- tłuszcz do smarowania patelni
- 2 jajka
- 2 szkl. mleka
naleśniki z marmoladą Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Jabłkowe przetwory Ciepłe bułeczki Wymieszaj mleko z wodą, a następnie stopniowo dodawaj mąkę. Blendujemy na niskich obrotach, aż łączniki utworzą jednolitą masę bez sęków. Dodaj jajka, cukier i cukier waniliowy, cały czas miksując. Podgrzej naczynie, które zostało naoliwione. Chochlą nakładać cienką warstwę ciasta na patelnię. Odwróć się i smaż po przeciwnej stronie przez około chwilę na niskiej intensywności, aż ciasto zacznie się zestalać. Naleśniki z marmoladą jabłkową zwinięte i gotowe do rolady Błogiego jedzenia!
Dodaj komentarz