Przepis na Naleśniki z mąki konopnej

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, ciemnozielone naleśniki, które dodają mnóstwo dobrej energii. Naleśniki są lekko orzechowe w smaku, delikatne i puszyste w środku oraz chrupiące na zewnątrz.

Mąka powstała z konopi siewnej posiada w swoim składzie wiele cennych właściwości. Naleśniki z jej dodatkiem są idealne na pełnowartościowe śniadanie, obiad, ale także posiłek potreningowy. Mąka konopna jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin, minerałów oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6.

naleśniki z mąki konopnej – lista składników:

  • 1 szklanka mąki konopnej
  • 1 szklanka mleka
  • 3 małe jajka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju lub roztopionego masła
  • 2 łyżeczki cukru pudru trzcinowego
  • szczypta soli

naleśniki z mąki konopnej Przygotowanie

Zobacz koniecznie: babeczki pizzowe


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *