Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, ciemnozielone naleśniki, które dodają mnóstwo dobrej energii. Naleśniki są lekko orzechowe w smaku, delikatne i puszyste w środku oraz chrupiące na zewnątrz.
Mąka powstała z konopi siewnej posiada w swoim składzie wiele cennych właściwości. Naleśniki z jej dodatkiem są idealne na pełnowartościowe śniadanie, obiad, ale także posiłek potreningowy. Mąka konopna jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin, minerałów oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6.
naleśniki z mąki konopnej – lista składników:
- 1 szklanka mąki konopnej
- 1 szklanka mleka
- 3 małe jajka
- 1 szklanka wody mineralnej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3 łyżki oleju lub roztopionego masła
- 2 łyżeczki cukru pudru trzcinowego
- szczypta soli
naleśniki z mąki konopnej Przygotowanie
Zobacz koniecznie: babeczki pizzowe
Dodaj komentarz