Przepis na Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Naleśniczki palce lizać! Syte, ale delikatne w smaku danie. Polecam nie tylko wielbicielom szpinaku!

Składniki na naleśniki z kurczakiem i szpinakiem:

  • 350-400 g piersi z kurczaka
  • cebula
  • przyprawa do kurczaka (złocista Knorr lub własna mieszanka, np. papryka, curry, sól, pieprz)
  • sos pieczarkowy lub czosnkowy (gotowy lub własnej roboty)
  • paczka mrożonego szpinaku (najlepiej typu brykiet)
  • olej do smażenia
  • na ciasto naleśnikowe: (około) 2 szklanki wody, szklanka maślanki, jajko, mąka

naleśniki z kurczakiem i szpinakiem Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Połącz jako element odtwarzacza hotcake. Kurczaka należy pokroić i przygotować. Kurczaka i posiekaną cebulę smażymy na oleju. Na patelni smażymy kurczaka, aż się zrumieni i cała woda odparuje. Włóż zamrożony szpinak do garnka, dopraw solą i gotuj, aż się rozmrozi i będzie ciepły. Istnieje możliwość dodania czosnku. 2 Smażymy naleśniki i przy pomocy papierowego ręcznika odsączamy nadmiar tłuszczu. Połóż cebulę, kurczaka i szpinak na drugiej połowie naleśnika. Podziel kęs na równe części i polej nim sos. Miłego posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *