Składniki na naleśniki z kiszoną kapustą:
- sól
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 150 g białego
- olej
- 2 średnie cebule
- 1 łyżka masła
- pieprz
- sera
- 10 naleśników
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 700 g kiszonej kapusty
naleśniki z kiszoną kapustą Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inny przepis
Placki z kiszonej kapusty: 3 Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle i oleju. Drobno posiekaj kapustę, podsmaż na odrobinie oleju, aż zacznie się palić, a następnie połącz kapustę z cebulą. Ciepłe bułeczki zawijamy po uprzednim rozłożeniu na nich farszu. Umieść na nich trochę tłuszczu w naczyniu żaroodpornym. Twarożek, śmietana, mieszanka ziołowo-pieprzowa i sól Tym posmarować naleśniki, podobnie posmarować. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Dodaj komentarz