Przepis na Naleśniki z kaszą gryczaną

naleśniki z kaszą gryczaną – składniki:

  • Przepis na około 8 naleśników
  • pieprz
  • sól
  • 30 dkg wędzonego boczku
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 ogórki
  • gryczanej
  • 3 łyżki oleju
  • pół czerwonej cebuli
  • 1 cebula biała
  • woreczek kaszy
  • vegeta nature

naleśniki z kaszą gryczaną Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Przepis na placki gryczane znajdziecie na https://gotujmy.pl/nalesniki-z-serem-na-slodko-5,przepisy,177946.html. Kaszę gryczaną należy gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek kroimy w plastry i smażymy w naczyniu pod brojlerem, aż się zrumieni. Dodaj łyżkę oleju i pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta. Dodaj cebulę i boczek do owsianki. Ogórki kiszone można pokroić w większą kostkę. Łączymy wszystkie mocowania w jedno naczynie. Dodać pieprz i sól do smaku. Farsz do naleśników jest już gotowy. Pieczarki należy obrać i przekroić na pół, a białą cebulę pokroić w piórka. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż grzyby z maksymalną ostrością, aż będą pięknie brązowe, dodaj cebulę i smaż przez około 4 dodatkowe minuty. Dodaj smażone grzyby do garnka wraz z 1,5 szklanki wody i vegetą, podgrzej do wrzenia i podawaj. Grzyby są zmiksowane. Sos stanie się gładki. Ciepłe bułeczki po napełnieniu farszem zwijamy w roladę. Podawać z sosem pieczarkowym. Weź swój posiłek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *