naleśniki z jabłkami – lista składników:
- mleko
- ciepła woda 3/4 szklanki
- mąka
- olej 4 łyżki
- sól
- jabłko
- jajko
naleśniki z jabłkami Jak zrobić:
Zobacz również: inna ciekawa receptura
Babeczki z jabłkami: Ubij jajka i dodaj mleko, wodę i cukier. Dobrze wymieszaj. Użyj sitka, aby przepuścić mąkę. Miksuj do uzyskania struktury typu flapjacks. Jeśli wydaje Ci się, że jest za lekkie, dodaj mąkę. Lekko posyp solą i pozostaw na około dziesięć minut. Olej rozgrzeje patelnię. Podczas smażenia naleśniki powinny mieć złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu ostudzić. Jabłka należy umyć, pokroić na małe kawałki, ułożyć na plackach i zwinąć. Możesz je również ogrzać.
Dodaj komentarz