Przepis na Naleśniki z jabłkami

naleśniki z jabłkami – lista składników:

  • mleko
  • ciepła woda 3/4 szklanki
  • mąka
  • olej 4 łyżki
  • sól
  • jabłko
  • jajko

naleśniki z jabłkami Jak zrobić:

Zobacz również: inna ciekawa receptura

Babeczki z jabłkami: Ubij jajka i dodaj mleko, wodę i cukier. Dobrze wymieszaj. Użyj sitka, aby przepuścić mąkę. Miksuj do uzyskania struktury typu flapjacks. Jeśli wydaje Ci się, że jest za lekkie, dodaj mąkę. Lekko posyp solą i pozostaw na około dziesięć minut. Olej rozgrzeje patelnię. Podczas smażenia naleśniki powinny mieć złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu ostudzić. Jabłka należy umyć, pokroić na małe kawałki, ułożyć na plackach i zwinąć. Możesz je również ogrzać.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *