Składniki na naleśniki z farszem meksykańskim:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- przyprawy: po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej (lub chilli), sól
- 1 cebula
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- gotowe naleśniki z ulubionego przepisu
- 150 g startego sera
naleśniki z farszem meksykańskim Jak przygotować:
Zobacz także: inna ciekawa receptura
nadziewane naleśniki z meksykańską taryfą. Po pokrojeniu i obraniu cebuli, smaż ją na oleju przez 8 do 10 minut przed dodaniem mięsa mielonego i mieszaniem przez większość czasu. Wymieszaj patyczek pomidorowy i dowolne smaki, które lubisz. Po dwóch minutach dodać starty ser oraz lekko opłukaną i odsączoną fasolę. Wyłącz ogrzewanie. Załóż swoje klapki i zwiń. Podawaj pomidory lub posiekany czosnek.
Dodaj komentarz