Przepis na Naleśniki z budyniem

Składniki na naleśniki z budyniem:

  • 1,5 szkl mąki
  • twaróg w wiaderku, pół wiaderka lub twaróg w kostce
  • sól
  • Ciasto
  • cukier
  • 3 szkl mleka
  • 2 jajka
  • 1-2 banany lub owoce kandyzowane np wiśnie
  • Nadzienie
  • 1 budyń

naleśniki z budyniem Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Naleśniki i budyń Robimy ciasto. W misce połącz mleko, jaka, sól i cukier, aby zrobić naleśniki. Dodaj mąkę, aż mieszanina będzie gładka. Upiecz ciepłe bułeczki z przygotowanym wcześniej ciastem. Robimy nadzienie i gotujemy budyń, który powinien być gęsty. W czasie, gdy budyń się gotuje, dodajemy również około 2-3 łyżek cukru, niezależnie od tego, czy jest to cukier. Ugotowany budyń zmiksować z twarogiem z pojemnika, około połowy kubełka, aż po ostygnięciu utworzy jednolitą masę. Z owoców kandyzowanych robi się naleśniki, a potem łączy się budyń z twarogiem. Banana można przygotować krojąc go w kostkę. Krokiety można jeść na zimno, ale najlepsze są te smażone na maśle. Z naleśników zwinąć krokiety i nałożyć na nie przygotowaną masę. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *