Przepis na Naleśniki po francusku

naleśniki po francusku – składniki:

  • Farsz:
  • 6 jajek
  • ketchup
  • 1 łyżeczka masła
  • 250 g sera
  • 6 dużych plastrów szynki
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szkl. mąki
  • 1/2 l mleka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 1 jajko

naleśniki po francusku Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Naleśniki z Francji Naleśniki: Mąkę, mleko, proszek, jajko, 1/5 szklanki wody, sól i margarynę zmiksować na jednolitą masę. Jeśli to konieczne, dodaj więcej mąki lub wody. Przypalić jajko w oleju w żelazku. Przez cały czas palić ciepłe ciasto w zastępczym naczyniu. Na drugą połowę naleśnika nakładam jajko sadzone, plaster szynki i tarty ser po zrumienieniu pierwszej strony naleśnika. Najlepszym sposobem na jego przygotowanie jest złożenie naleśnika z nadzieniem na pół i smażenie z obu stron na małym ogniu, aż ser się roztopi. Ciepłe ciasto usuwam z naczynia. Używam tej samej metody do wszystkich moich gorących ciastek. Podawać na ciepło z ketchupem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *