Przepis na Naleśniki na maśle klarowanym z białym serem

Dzisiaj polecam pyszne naleśniki na maśle klarowanym z białym serem na słodko i owocami.

Składniki na naleśniki na maśle:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki stopionego masła klarowanego
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • cukier wanilinowy
  • Składniki na 12 sztuk
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Masa serowa
  • 200 g mąki
  • 480 ml mleka
  • masło klarowane do smarowania patelni
  • łyżeczka cukru
  • 200 g sera twarogowego

naleśniki na maśle Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Za pomocą blendera połącz składniki odtwarzacza hotcake i odstaw na dziesięć minut. Dobrze, jeśli ciasto jest dość rzadkie. Przed smażeniem posmaruj patelnie klarowanym masłem. Ciasto po wlaniu na rozgrzaną patelnię należy szybko rozprowadzić po całej powierzchni. Następnym krokiem przed przewróceniem jest smażenie z jednej strony na złoty kolor. Dwa twaróg rozgnieść widelcem i wymieszać w misce z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Wypełnij trójkąty gorących bułeczek nadzieniem po złożeniu ich pięćdziesiąt.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *