Przepis na Naleśniki na maślance

Składniki na naleśniki na maślance:

  • 400 g zmielonego twarogu
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki wody
  • dżem wiśniowy
  • dżem truskawkowy
  • 1,5 szklanki maślanki
  • pszennej
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki jogurtu

naleśniki na maślance Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny przepis

Gorące bułeczki na bazie maślanki Po zrobieniu maślanki połączyć w misce wodę i maślankę. Dokładnie wymieszaj olej, mąkę, cukier i jajko. Ciasto należy wstawić do lodówki na około 20 minut. Od tego momentu smaż cienkie placki na gorącej patelni. Z tych składników zrobiłam dziesięć ciastek. Połącz zmielony cheddar z jogurtem i pięcioma łyżkami dżemu truskawkowego lub wiśniowego. Na tak przygotowany cheddar połóż porcję gorących bułeczek. Na nadmiar gorących bułeczek rozsmarować dżem. Naleśniki można zwinąć w rulon lub kopertę w dowolny sposób. Ponieważ robiłam cienkie naleśniki, ciasto na naleśniki było cieńsze. Dodając więcej mąki, możesz zagęścić naleśniki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *