Przepis na Naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej

Delikatne, a zarazem łatwo je składać lub zawijać w nie nadzienie. Najlepsze wychodzą smażone na patelni delikatnie tylko posmarowanej masłem klarowanym.

naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej – składniki:

  • Mąka ryżowa 250 g
  • Masło klarowane do smażenia
  • Cukier trzcinowy 1 łyżka
  • Mleko 250 ml
  • Składniki na 8 sztuk o średnicy 26 cm.
  • Woda gazowana 200 ml
  • Jajka 3 szt.

naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Połącz jajka, cukier i mleko. Od tego momentu mieszaj mąkę ryżową i wodę w ilościach tak ważnych, aby uzyskać stałą konsystencję. 2 Lekko posmaruj naleśniki klarowanym masłem przed smażeniem na średnio rozgrzanej patelni. Ja bym tych naleśników nie smażyła bez tłuszczu, bo się połamią. 3 Odmierz hitter do naczynia za pomocą ledwie wystarczającej miarki, wtedy w tym momencie gorące bułeczki będą równe. Wymieszaj przed umieszczeniem odtwarzacza na patelni. Unikaj przypalania naleśników, które są zbyt grube i nieracjonalnie grube, ponieważ trudno będzie się na nie wspiąć. 4 Podawaj z ulubionym nadzieniem. Pomimo tego, że zawierają cukier, smakują wyśmienicie zarówno słodko, jak i aromatycznie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *