Delikatne, a zarazem łatwo je składać lub zawijać w nie nadzienie. Najlepsze wychodzą smażone na patelni delikatnie tylko posmarowanej masłem klarowanym.
naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej – składniki:
- Mąka ryżowa 250 g
- Masło klarowane do smażenia
- Cukier trzcinowy 1 łyżka
- Mleko 250 ml
- Składniki na 8 sztuk o średnicy 26 cm.
- Woda gazowana 200 ml
- Jajka 3 szt.
naleśniki bezglutenowe z mąki ryżowej Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Połącz jajka, cukier i mleko. Od tego momentu mieszaj mąkę ryżową i wodę w ilościach tak ważnych, aby uzyskać stałą konsystencję. 2 Lekko posmaruj naleśniki klarowanym masłem przed smażeniem na średnio rozgrzanej patelni. Ja bym tych naleśników nie smażyła bez tłuszczu, bo się połamią. 3 Odmierz hitter do naczynia za pomocą ledwie wystarczającej miarki, wtedy w tym momencie gorące bułeczki będą równe. Wymieszaj przed umieszczeniem odtwarzacza na patelni. Unikaj przypalania naleśników, które są zbyt grube i nieracjonalnie grube, ponieważ trudno będzie się na nie wspiąć. 4 Podawaj z ulubionym nadzieniem. Pomimo tego, że zawierają cukier, smakują wyśmienicie zarówno słodko, jak i aromatycznie.
Dodaj komentarz