Składniki na naleśniki ażurowe:
- mąka
- mleko
- powidła śliwkowe do smarowania
- sól
- olej do smażenia
- woda gazowana 3/4 szklanki
- jajko
naleśniki ażurowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
ażurem i dżemem, ciepłe bułeczki: W wysokim naczyniu rozbij jajko, dodaj mleko, dopraw solą i cukrem do smaku (lub bez cukru, jeśli chcesz, żeby było słodkie). Po wymieszaniu lub blendowaniu stopniowo dodawaj wodę, jednocześnie mieszając przefiltrowaną mąkę za pomocą blendera. Po 15 minutach odpoczęcia mikstury ażurowe naleśniki należy ugotować w gorącym naczyniu. Aby uformować wzory, użyj lejka, aby wlać ciasto na patelnię lub butelki z dziobkiem do picia, aby wycisnąć ciasto na patelnię. Zawróć i obsmaż z obu stron. Do pasty dodaj dowolny dżem.
Dodaj komentarz