Składniki na muffinki ze szpinakiem:
- 3 łyżki pestek
- 1 jajko
- dyni
- 3/4 szklanki mleka
- 5 łyżek cukru
- cukier puder do oprószenia
- 30 g suszonej żurawiny
- pszennej
- 2 łyżki wody
- 80 g szpinaku
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szklanki mąki
- 1/3 szklanki oleju
muffinki ze szpinakiem Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Babeczki z pestkami dyni, żurawiną i szpinakiem Szpinak zmiażdżyć w robocie kuchennym z dwiema łyżkami wody. Połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier, żurawinę i pestki dyni w misce. Następnie należy dodać szpinak, mleko i jajko. Dokładnie wymieszaj, aby wszystko się połączyło. Ciasto należy przelać do foremek biszkoptowych i piec 25 minut w 180 stopniach. Po schłodzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz