Przepis na Muffinki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni

Składniki na muffinki ze szpinakiem:

  • 3 łyżki pestek
  • 1 jajko
  • dyni
  • 3/4 szklanki mleka
  • 5 łyżek cukru
  • cukier puder do oprószenia
  • 30 g suszonej żurawiny
  • pszennej
  • 2 łyżki wody
  • 80 g szpinaku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki oleju

muffinki ze szpinakiem Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Babeczki z pestkami dyni, żurawiną i szpinakiem Szpinak zmiażdżyć w robocie kuchennym z dwiema łyżkami wody. Połącz mąkę, proszek do pieczenia, cukier, żurawinę i pestki dyni w misce. Następnie należy dodać szpinak, mleko i jajko. Dokładnie wymieszaj, aby wszystko się połączyło. Ciasto należy przelać do foremek biszkoptowych i piec 25 minut w 180 stopniach. Po schłodzeniu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *