muffinki z winogronami – lista składników:
- 1 szczypta Sól
- 2 szklanki mąka
- 0,5 łyżeczki soda,
- 200 ml mleko
- pszenna
- 10 dag margaryna
- 10 sztuk winogrona
- 0,5 szklanki cukier,
- 1 sztuka jajko
- 0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
muffinki z winogronami Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Ciasteczka winogronowe: w jednej misce połącz mąkę, sodę oczyszczoną, sól, drobny cukier i proszek do pieczenia na suche składniki. Połącz mleko, ubite jajko i roztopioną margarynę w osobnej misce. Następnie połącz suche składniki z płynem i posiekanymi winogronami. Szybko połącz składniki. Po umieszczeniu ich w papilotkach wypełnionych w 3/4, gotuj przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj komentarz