Przepis na Muffinki z truskawkami i kruszonką

muffinki z truskawkami i kruszonką – składniki:

  • 0,5 szklanki śmietany
  • 0,5 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka truskawek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 0,5 szklanki kefiru
  • 0,75 szklanki cukru
  • 2 cienkie łodygi rabarbaru
  • 2,5 łyżki mąki
  • 1,5 łyżki cukru
  • pszennej

muffinki z truskawkami i kruszonką Przygotowanie:

Zobacz również: babeczki z musem

Babeczki truskawkowe z kruszonką Przed pokrojeniem truskawek na kawałki i usunięciem szypułek należy je umyć i osuszyć. Po umyciu rabarbaru pokroić. W rozdrabniaczu połączyć składniki na kruszonkę. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia. W temperaturze pokojowej połącz suche składniki w jednej misce, a mokre w drugiej. Wlewając zawartość drugiej miski do pierwszej, mieszamy niedbale łyżką. Rabarbar i truskawki mieszamy w misce. Umieść mieszankę w konstrukcji przymocowanej papierowymi kubeczkami. Posypać kruszonką. Przygotować 25 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku. Umieścić na stojaku do ostygnięcia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *