Przepis na Muffinki z rabarbarem jabłkiem i kruszonką

muffinki z rabarbarem – lista składników:

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier puder do posypania
  • 250 ml kefiru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 10 dkg masła
  • orzechy
  • 7 łodyżek rabarbaru
  • 250 ml oleju
  • 1-2 jabłka
  • Kruszonka
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 5 łyżek cukru
  • 10 dkg cukru
  • włoskie
  • 2-3 jajka
  • 250 ml śmietany
  • pszennej
  • żurawina
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • maka pszenna około 20 dkg
  • 50 dkg mąki

muffinki z rabarbarem Jak przygotować

Zobacz również: naleśniki z mąki teff

Herbatniki z rabarbarem, jabłkiem i pokruszone Gotowe: W misce połączyć cukier, wiórki, miękkie masło i większość mąki, aby zagnieść kruszonkę. Zakładając, że przylega do dłoni, dodaj mąkę, aby ją rozluźnić. Rabarbar przetrzeć przez sitko z gotującą się wodą, drobno posiekać, dodać trochę cukru i ostudzić. Zetrzyj i obierz jabłka. Mąkę, cukier i sodę oczyszczoną mieszamy razem w misce. Dodaj jajka do kolejnej miski i ubij je razem z kremem kefirowym i olejem na twardo. Skonsoliduj suche mocowania na chwilę przed dodaniem rabarbaru, zmielonych jabłek i żurawiny do płynnych mocowań. Umieść foremki na blasze do pieczenia i napełnij je mieszanką; Dwadzieścia z nich należało do mnie. Każdą muffinkę należy posypać dużymi kawałkami orzecha włoskiego i lekko wcisnąć w ciasto. Na wierzchu każdej babeczki należy posypać pokruszoną masą. W brojlerach nagrzanych do 175 stopni podgrzewaj płytę przez około 30 minut. Po przygotowaniu herbatniki powinny ostygnąć na drewnianej desce. Cukier puder należy posypać na wierzchu herbatników. Sugeruję TO!!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *