Przepis na Muffinki z papryką po teksańsku

🙂

muffinki z papryką – składniki:

  • jajko
  • czerwona papryka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 200 g mielonego wieprzowego mięsa
  • kajzerka
  • Farsz:
  • 1/2 szklanki kaszy kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól ,pieprz
  • 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 jajka

muffinki z papryką Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Po usunięciu nasion paprykę pokroić w drobną kostkę. Mleko należy połączyć oddzielnie z mąką, kaszą i jajkami. Połącz mocowania w jedno. Ciasto, które przypomina ciasto naleśnikowe, należy dokładnie wymieszać. Dodaj posiekaną paprykę. Zmiażdż mleko Kaiser i wchłoń je. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, kolendrę i kminek do mieszanki mięsnej, bułki i jajek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Całkowicie sklejony. Zrób kulki. Przed nalaniem odtwarzacza kukurydzy umieść klopsiki w foremkach na herbatniki. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *