Przepis na muffinki z malinami i czekoladą

Idealne na szybki deser.

Składniki na muffinki z malinami i czekoladą:

  • Składniki suche:
  • Składniki mokre
  • 330 g rzadkiego jogurtu naturalnego (gdy ciasto będzie zbyt gęste można dodatkowo dolać ok pół szklanki mąki)
  • 1 paczka cukru waniliowego
  • Dodatkowo kilka malin (mogą być mrożone) oraz kilka kostek czekolady mlecznej lub białej
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 2 jajka

muffinki z malinami i czekoladą Jak zrobić:

Zobacz także: babeczki na święta

1. Połącz suche składniki (mąkę przesiej) w jednej misce. Zmiksuj mokre składniki w innej misce. Łącz suche składniki z mokrymi tylko do połączenia (nie mieszaj). Gotowe ciasto przełożyć do foremek na herbatniki. Do każdego biszkoptu dodaj kilka malin i trochę rozbitej czekolady. Muffiny pieczemy około 25 minut w 200 stopniach (do suchej wykałaczki).


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *