Idealne na szybki deser.
Składniki na muffinki z malinami i czekoladą:
- Składniki suche:
- Składniki mokre
- 330 g rzadkiego jogurtu naturalnego (gdy ciasto będzie zbyt gęste można dodatkowo dolać ok pół szklanki mąki)
- 1 paczka cukru waniliowego
- Dodatkowo kilka malin (mogą być mrożone) oraz kilka kostek czekolady mlecznej lub białej
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- pół szklanki oleju
- 2 szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- 2 jajka
muffinki z malinami i czekoladą Jak zrobić:
Zobacz także: babeczki na święta
1. Połącz suche składniki (mąkę przesiej) w jednej misce. Zmiksuj mokre składniki w innej misce. Łącz suche składniki z mokrymi tylko do połączenia (nie mieszaj). Gotowe ciasto przełożyć do foremek na herbatniki. Do każdego biszkoptu dodaj kilka malin i trochę rozbitej czekolady. Muffiny pieczemy około 25 minut w 200 stopniach (do suchej wykałaczki).
Dodaj komentarz