Przepis na Muffinki z mąki ryżowej

muffinki z mąki ryżowej – składniki:

  • 1/2 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • ryżowej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki z mąki ryżowej Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: babeczki z makaronu

Herbatniki z mąki ryżowej Ubij jajka z około połową mleka i olejem. Połącz mąkę, proszek do pieczenia, kokos, cukier i szczyptę soli w innej misce. Mokre i suche składniki wymieszać razem. W przypadku, gdy ciasto jest zbyt gęste, stopniowo dodawać więcej mleka, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Ciasto nabierane np. łyżką powinno być gęste. Przełóż masę do silikonowych foremek. Blat powinien być dokładnie ugotowany po około 25 minutach podgrzewania w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Wytwarzanych jest od dwunastu do piętnastu ciastek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *