muffinki z krówkami – lista składników:
- 1 szklanka mleka
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- ok 12 cukierków krówek (jeden cukierek na jedna muffinkę)
- 2 szklanki mąki
- rzepakowego
muffinki z krówkami Jak przygotować
Zobacz koniecznie: inna receptura
Babeczki krówkowe: Przed rozpoczęciem upewnij się, że wszystkie składniki mają temperaturę pokojową. Połącz suche mocowania w jednej misce i mokre mocowania w drugiej. Od tego momentu połącz wszystko w dwóch naczyniach. Ja używam silikonowej foremki do muffinek. Umieść jedną krówkę i dwie łyżki ciasta w każdej foremce na muffiny. Ciasto powinno być teraz użyte do wypełnienia foremek do około 3/4 wysokości formy. Knot można również wtopić w odtwarzacz, krojąc go na skromniejsze kawałki. Piecz formę do góry dnem przez 30 do 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem. Wszystko zależy od wielkości foremek, ale z dostarczonych składników udało mi się upiec dwanaście ciasteczek.
Dodaj komentarz