Przepis na Muffinki z krówkami

muffinki z krówkami – lista składników:

  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • ok 12 cukierków krówek (jeden cukierek na jedna muffinkę)
  • 2 szklanki mąki
  • rzepakowego

muffinki z krówkami Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna receptura

Babeczki krówkowe: Przed rozpoczęciem upewnij się, że wszystkie składniki mają temperaturę pokojową. Połącz suche mocowania w jednej misce i mokre mocowania w drugiej. Od tego momentu połącz wszystko w dwóch naczyniach. Ja używam silikonowej foremki do muffinek. Umieść jedną krówkę i dwie łyżki ciasta w każdej foremce na muffiny. Ciasto powinno być teraz użyte do wypełnienia foremek do około 3/4 wysokości formy. Knot można również wtopić w odtwarzacz, krojąc go na skromniejsze kawałki. Piecz formę do góry dnem przez 30 do 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Dekorujemy lukrem lub cukrem pudrem. Wszystko zależy od wielkości foremek, ale z dostarczonych składników udało mi się upiec dwanaście ciasteczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *