Przepis na Muffinki z kremem czekoladowym i piankami

Nad morzem mieliśmy błękitne niebo, a woda mieniła się w pięknych odcieniach koloru niebieskiego i turkusowego, więc dzisiejsze muffinki przedstawiłam w morskiej scenerii. Mam nadzieje, że przypadną Wam do gustu 🙂

muffinki z kremem czekoladowym – składniki:

  • 160 g mąki pszennej
  • 150 g czekolady mlecznej
  • starta skórka z cytryny
  • Krem:
  • 300 g serka kremowego typu Philadelphia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • małe pianki marshmallow lub duże pianki pokrojone na mniejsze kawałki
  • 100 g drobnego cukru do wypieków
  • Składniki:
  • 160 g masła/margaryny
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 70 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka

muffinki z kremem czekoladowym Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

1. Babeczki: Ubij cukier i miękkie masło lub margarynę w misce, aż będą puszyste. Następnie ubij każde jajko osobno, aż będzie gładkie. Na koniec dodaj siatkę cytrynowego zinga. Do mokrych mocowań przesącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Za pomocą miksera krótko zmiksuj składniki. Ciasto należy wlać do metalowych foremek silikonowych lub wyłożonych papierowymi kubeczkami. Podgrzewać w 180 oC przez około 25 do 30 minut, aż deklarowane tępe narzędzie nam rośnie. Po ostygnięciu babeczki użyj noża, aby usunąć podniesione zbocze lub górę, aby uzyskać równą powierzchnię. 2. Śmietanka: Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Powoli ubij śmietanę. Dodać cukier puder i chwilę ubijać po przełożeniu sera do większej miski. Po tym czasie wystarczy dokładnie połączyć schłodzoną czekoladę i sztywną bitą śmietanę. Krem przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego. Biszkopty udekorować piankami marshmallow i kremem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *