muffinki z kakao – lista składników:
- 1/3 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5-2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki kakao
- cukier waniliowy
- 2 jajka
- 2/3 szklanki cukru
muffinki z kakao Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka
Przed dodaniem „mokrych” mocowań należy zrobić ciastka kakaowe, najpierw dokładnie mieszając „suche” mocowania łyżką. Ciasto może zawierać czekoladę lub orzechy oprócz wybranych owoców. Teraz są ciemne, bo do ciasta dodałam kakao. Piecz masę do dwóch trzecich objętości foremek. nbsp; w 180-stopniowym piekarniku przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w środek naczynia ujawni prawdę.
Dodaj komentarz