Słodkie jabłko i rozpływająca się czekolada – te muffinki znikną zanim zdążą ostygnąć 😉
muffinki z jabłkami i czekoladą – lista składników:
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki mleka
- 1/3 szklanki cukru trzcinowego
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 1/2 szklanki mąki
- Łyżeczka cynamonu
- 2-3 jabłka
- 2 łyżeczki cukry waniliowego
muffinki z jabłkami i czekoladą Jak zrobić
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
1. Suszone dodatki wymieszać samodzielnie (tj.: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, cukier trzcinowy oraz mokre składniki (mleko, olej i jajka). Łączymy razem, dodajemy pokrojone jabłka i rozgniecioną czekoladę. Szybko blendujemy trzepaczką widelec Podgrzewać przez około 15 do 20 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza przed włożeniem do foremek.
Dodaj komentarz