muffinki z czekoladą i orzechami – lista składników:
- garść orzechów
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 2 szk mąki
- 3/4 szk oleju
- 1/2 szk wody gazowanej
- 1/2 szk mleka
- 2 jaja duże
- pszennej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szk cukru
- włoskich
muffinki z czekoladą i orzechami Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Babeczki orzechowo-czekoladowe: połączyć mokre mocowania jako całość. Dodaj suche ozdoby do mokrych po ich ustawieniu. Do ciasta dodać na koniec czekoladę, połamaną na małe kawałki. Mieszam wszystko łyżką, ale nie do końca, więc mogą być zgrubienia. Wykładam blachy do pieczenia odtwarzaczem, wypełniam do 3/4 wysokości i posypuję orzechami. Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut.
Dodaj komentarz