Muffinki, tym razem warzywno-owocowe ponieważ dodałam do nich cukinię i banany. Wilgotne, przyjemnie czekoladowe. W smaku nie czuć cukinii. Doskonałe do wzięcia na drugie śniadanie. Robi się je chwilę w jednej misce, a mieszać można tylko łyżką.
muffinki z cukinii – lista składników:
- 200 g mąki pszennej
- 2 duże jajka
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 200 g cukinii
- 50 g czekoladowych kropelek
- 2 czubate łyżki kakao
- 2 małe bardzo dojrzałe banany
- 100 ml oleju
muffinki z cukinii Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Nie zaleca się odciskania na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier, całe jajka, olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i ubić przygotowane banany łyżką lub szybko. Wymieszać po wlaniu połowy kropelek czekoladowych. 2. Umieść odtwarzacz w papierowych kubkach wypełnionych w 3/4 i uformuj z nich metalowy biszkopt. Posyp nadmiar kropli czekolady na wierzchu. 3. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza gotuj przez około 25 minut.
Dodaj komentarz