Przepis na Muffinki z cukinii i bananów z kawałkami czekolady

Muffinki, tym razem warzywno-owocowe ponieważ dodałam do nich cukinię i banany. Wilgotne, przyjemnie czekoladowe. W smaku nie czuć cukinii. Doskonałe do wzięcia na drugie śniadanie. Robi się je chwilę w jednej misce, a mieszać można tylko łyżką.

muffinki z cukinii – lista składników:

  • 200 g mąki pszennej
  • 2 duże jajka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 200 g cukinii
  • 50 g czekoladowych kropelek
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 2 małe bardzo dojrzałe banany
  • 100 ml oleju

muffinki z cukinii Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis

Nie zaleca się odciskania na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier, całe jajka, olej, mąkę, kakao, proszek do pieczenia i ubić przygotowane banany łyżką lub szybko. Wymieszać po wlaniu połowy kropelek czekoladowych. 2. Umieść odtwarzacz w papierowych kubkach wypełnionych w 3/4 i uformuj z nich metalowy biszkopt. Posyp nadmiar kropli czekolady na wierzchu. 3. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza gotuj przez około 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *