Muffinki z bananami i czekoladą
muffinki z bananami i czekoladą – składniki:
- 150 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
- 2 duże banany
- 125 g masła
- 1/2 szklanki mleka
- sok i skórka z jednej cytryny
- 2 jajka
- 1/2 szklanki cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
muffinki z bananami i czekoladą Jak zrobić
Zobacz także: inny przepis
Czekoladę pokrój w wyjątkowo cienkie plasterki (trzymaj dwie łyżki stołowe). Banany rozgnieść widelcem. Po dodaniu cukru do margaryny, dodawać po jednym jajku, a następnie mleko. Zbierz wszystko razem. Po dodaniu mąki i proszku do pieczenia przez filtr, dokładnie wymieszaj. Delikatnie wgnieć czekoladę, banany, sok z cytryny i zing. Kształt rolki wyłóż kredkami. Napełnij odtwarzacz aż do poziomu 34 papierowego kubka (mam 22 ciastka). Całość posypać upłynnioną czekoladą. W temperaturze 200 stopni podgrzewać przez około 20 minut. Weź udział w posiłku 🙂
Dodaj komentarz