Przepis na Muffinki z bananami i czekoladą

Muffinki z bananami i czekoladą

muffinki z bananami i czekoladą – składniki:

  • 150 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
  • 2 duże banany
  • 125 g masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • sok i skórka z jednej cytryny
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

muffinki z bananami i czekoladą Jak zrobić

Zobacz także: inny przepis

Czekoladę pokrój w wyjątkowo cienkie plasterki (trzymaj dwie łyżki stołowe). Banany rozgnieść widelcem. Po dodaniu cukru do margaryny, dodawać po jednym jajku, a następnie mleko. Zbierz wszystko razem. Po dodaniu mąki i proszku do pieczenia przez filtr, dokładnie wymieszaj. Delikatnie wgnieć czekoladę, banany, sok z cytryny i zing. Kształt rolki wyłóż kredkami. Napełnij odtwarzacz aż do poziomu 34 papierowego kubka (mam 22 ciastka). Całość posypać upłynnioną czekoladą. W temperaturze 200 stopni podgrzewać przez około 20 minut. Weź udział w posiłku 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *