Składniki na muffinki wielkanocne:
- 0,5 szklanki mleka
- 36 sztuk cukierków Monti
- 150 ml mleka
- 0,5 szklanki cukru
- 2 jajka
- bita śmietana
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju
- niebieski barwnik
- 2 łyżki kakao
muffinki wielkanocne Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: naleśniki z twarożkiem
Roladki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni Włóż szpinak i dwie łyżki wody do robota kuchennego i posiekaj. W misce wymieszaj cukier, pestki dyni, żurawinę i proszek do pieczenia. Szpinak, mleko i jajko należy dodać natychmiast. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby się połączyło. Przygotuj się do obrócenia odtwarzacza o 180 stopni i opróżnienia go do wkładek do bułek na 25 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz