Przepis na Muffinki wielkanocne z cukierkami

Składniki na muffinki wielkanocne:

  • 0,5 szklanki mleka
  • 36 sztuk cukierków Monti
  • 150 ml mleka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • bita śmietana
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju
  • niebieski barwnik
  • 2 łyżki kakao

muffinki wielkanocne Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: naleśniki z twarożkiem

Roladki ze szpinakiem, żurawiną i pestkami dyni Włóż szpinak i dwie łyżki wody do robota kuchennego i posiekaj. W misce wymieszaj cukier, pestki dyni, żurawinę i proszek do pieczenia. Szpinak, mleko i jajko należy dodać natychmiast. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby się połączyło. Przygotuj się do obrócenia odtwarzacza o 180 stopni i opróżnienia go do wkładek do bułek na 25 minut. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *