muffinki śliwkowe – składniki:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki oleju
- 120 gramów cukru
- kilka łyżeczek cukru brązowego
- pszennej
- 300 gramów kefiru
- 2 szklanki mąki
- 6 śliwek
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 jajka
muffinki śliwkowe Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Dwa dania ze śliwkowymi bułkami Połącz suche i mokre składniki w jednej misce. Krytyczna zasada robienia bułek jest następująca. Dodaj mokre okrawki do suchych, gdy mocowania w dwóch naczyniach zostaną skonsolidowane. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj składniki razem. Nie używamy blendera. Następnie dodaj również pokrojone śliwki. Przed rozpoczęciem wyłóż biszkoptową formę papilotkami. Posyp łyżeczką brązowego cukru wierzch ciasta po włożeniu go do każdej filiżanki. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni Celsjusza.
Dodaj komentarz