Przepis na Muffinki owocowe

muffinki owocowe – lista składników:

  • maki tyle aby kruszonka się nie kleiła
  • mąka
  • Kruszonka
  • 2-3 łyżki wiórek kokosowych
  • 10-15 truskawek
  • 3 łyżki cukru
  • cukier brązowy 3-4 łyżki
  • 2 jajka
  • pszenna
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • olej 125 ml
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 4-5 łodyżek rabarbaru
  • kefir 250 ml
  • 3 łyżki miękkiego masła

muffinki owocowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Herbatniki z produktów naturalnych: W pierwszej kolejności użyj podanych mocowań, aby się rozkruszyły. Po pokrojeniu rabarbaru natrzeć go wrzącą wodą i odrobiną cukru. Podziel truskawki na pół lub na cztery równe części. Mąkę, cukier i sodę oczyszczoną mieszamy razem w misce. W drugiej misce wymieszaj trzepaczką kefir, jajka i olej. Dodaj rabarbar do płynnych mocowań, połącz na chwilę z suchymi mocowaniami i podawaj. Wlej ciasto do 12-częściowej formy na muffiny za pomocą papierowych kubeczków. Napełnij każdy biszkopt porcjami truskawek. Umieść kruszonkę na wierzchu ciasta i delikatnie rozetrzyj ją na powierzchni. W piekarniku nagrzanym do 175 stopni piecz formę przez około 30 minut. POLECAM TO!!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *