Przepis na Muffinki orzechowe

muffinki orzechowe – składniki:

  • polewa czekoladowa
  • szklanka grubo posiekanych orzechów
  • 50dag mąki
  • 2 jajka
  • 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4łyżki masła
  • szczypta soli
  • 30dag cukru
  • 200g mleka
  • 20dag masła

muffinki orzechowe Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: ciasteczka lawendowe

Bułki orzechowe Krem do smarowania utrzeć z cukrem. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, mleko, jajko i odrobinę soli. Dodaj orzechy i masło orzechowe. Jeszcze raz zmiksuj. Napełnij papierowe kubki w kubkach na herbatniki do 3/4 objętości. Ciasto pieczemy 25 minut w 190 stopniach po uprzednim rozsmarowaniu na nim polewy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *