Przepis na Muffinki na słono z szynką serrano

muffinki na słono z szynką – składniki:

  • Szczypiorek
  • 50 g sera
  • Sól
  • 60 g sera
  • Pieprz
  • 2 szalotki
  • 100 g szynki serrano
  • 175 g mąki
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki musztardy
  • Papryka
  • pszennej
  • 2 jajka
  • Natka pietruszki
  • Oregano
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • Olej
  • 3/4 szkl. mleka
  • 60 g masła

muffinki na słono z szynką Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: babeczki z tortilli

Upłynnij pastę, aby zrobić ostre herbatniki z szynką serrano. Po pokrojeniu w kostkę podsmaż paprykę i szalotkę na oleju. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. W misce wymieszaj mleko, musztardę i ketchup. Posiekaj szczypiorek i pietruszkę. Zmiel cheddar gouda, pokrój szynkę na skromniejsze kawałki i uformuj cheddar gorgonzola. Dodaj oregano, sól i pieprz, używając łyżki, do mieszanki. Podziel między naczynie na herbatniki. Przygotuj się na około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza lub do momentu, aż wykałaczka powie prawdę. Podajemy na ciepło lub na zimno. Na każdej babeczce ułożyć szynkę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *