muffinki marchewkowe z kremem – składniki:
- 240 g mąki
- 1 budyń waniliowy
- 1 galaretka pomarańczowa
- 500 ml soku marchewkowego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2-3 większe marchewki
- łyżeczka cynamonu
- 90 g cukru
- 2 jajka
- po garści rodzynek i posiekanych migdałów Masa:
- 1/2 szklanki oleju
- pół łyżeczki sody
- pół łyżeczki soli
muffinki marchewkowe z kremem Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny przepis
Używając tarki o drobnych oczkach, zetrzyj jedną filiżankę marchewki. 2 Połącz mąkę, proszek do pieczenia, pop do pieczenia, cukier, cynamon i sól w jednej misce. Jajka i olej należy połączyć w innej misce. 3 Połącz suche i mokre składniki. Dodaj rodzynki, migdały i zniszczoną marchewkę. 4 Włóż ciasto do wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką foremek na babeczki. 5 Przygotuj krem i podgrzej go do 180°C przez około 20 minut. Aby zrobić budyń, postępuj zgodnie z wytycznymi z pakietu i zamiast mleka użyj soku z marchwi. Po zdjęciu dżemu z ognia i intensywności, włącz go do mieszanki. Po ostygnięciu masy udekorować upieczone babeczki. Posypać drobno posiekaną miętą dając efekt do zastygnięcia. 6 Przygotowanie zajmie 60 minut. Jedna sztuka kosztuje około 1 zł. Rewia
Dodaj komentarz