Przepis na Muffinki marchewkowe z kremem

muffinki marchewkowe z kremem – składniki:

  • 240 g mąki
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 500 ml soku marchewkowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2-3 większe marchewki
  • łyżeczka cynamonu
  • 90 g cukru
  • 2 jajka
  • po garści rodzynek i posiekanych migdałów Masa:
  • 1/2 szklanki oleju
  • pół łyżeczki sody
  • pół łyżeczki soli

muffinki marchewkowe z kremem Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Używając tarki o drobnych oczkach, zetrzyj jedną filiżankę marchewki. 2 Połącz mąkę, proszek do pieczenia, pop do pieczenia, cukier, cynamon i sól w jednej misce. Jajka i olej należy połączyć w innej misce. 3 Połącz suche i mokre składniki. Dodaj rodzynki, migdały i zniszczoną marchewkę. 4 Włóż ciasto do wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką foremek na babeczki. 5 Przygotuj krem i podgrzej go do 180°C przez około 20 minut. Aby zrobić budyń, postępuj zgodnie z wytycznymi z pakietu i zamiast mleka użyj soku z marchwi. Po zdjęciu dżemu z ognia i intensywności, włącz go do mieszanki. Po ostygnięciu masy udekorować upieczone babeczki. Posypać drobno posiekaną miętą dając efekt do zastygnięcia. 6 Przygotowanie zajmie 60 minut. Jedna sztuka kosztuje około 1 zł. Rewia


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *