muffinki kakaowe z jabłkami – lista składników:
- szczypta soli
- włoskich
- słonecznikowego
- 1/2 szklanki orzechów
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 2 duże jaja
- 1 szklanka cukru
- 100 ml maślanki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 2 duże jabłka
- 100 ml oleju
- 1 garść rodzynek
muffinki kakaowe z jabłkami Przygotowanie
Zobacz także: inny przepis
Herbatniki jabłkowo-kakaowe: W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Jest też sól. W następnej misce wymieszaj lub ubij jajka, maślankę, cukier i olej słonecznikowy. Połącz suche i mokre mocowania. Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie, kostki jabłek i rodzynki. Umieść mieszaninę w foremkach lub filiżankach. Biszkopty pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj komentarz