Przepis na Muffinki kakaowe z jabłkami

muffinki kakaowe z jabłkami – lista składników:

  • szczypta soli
  • włoskich
  • słonecznikowego
  • 1/2 szklanki orzechów
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 2 duże jaja
  • 1 szklanka cukru
  • 100 ml maślanki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 duże jabłka
  • 100 ml oleju
  • 1 garść rodzynek

muffinki kakaowe z jabłkami Przygotowanie

Zobacz także: inny przepis

Herbatniki jabłkowo-kakaowe: W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Jest też sól. W następnej misce wymieszaj lub ubij jajka, maślankę, cukier i olej słonecznikowy. Połącz suche i mokre mocowania. Następnie dodaj posiekane orzechy włoskie, kostki jabłek i rodzynki. Umieść mieszaninę w foremkach lub filiżankach. Biszkopty pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *