Puszyste i wilgotne mufinki o smaku kajmakowym smakują każdemu.
muffinki kajmakowe – składniki:
- Ponadto
- 0,5 szklanki masy kajmakowej
- 0,5 kostki miękkiego masła
- 2 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki maślanki
- Tabliczka białej czekolady
- 0,5 szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki
muffinki kajmakowe Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Wrażliwą margarynę należy ubić z cukrem przed dodaniem masy kajmakowej, jednego jajka i maślanki. Do masy dodać przesączoną mąkę i mąkę w proszku. Zmiksuj całkowicie. Napełnij papierowe kubki mieszanką do dwóch trzecich, posyp je posiekaną czekoladą i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz