Przepis na Muffinki kajmakowe

Puszyste i wilgotne mufinki o smaku kajmakowym smakują każdemu.

muffinki kajmakowe – składniki:

  • Ponadto
  • 0,5 szklanki masy kajmakowej
  • 0,5 kostki miękkiego masła
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki maślanki
  • Tabliczka białej czekolady
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki

muffinki kajmakowe Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Wrażliwą margarynę należy ubić z cukrem przed dodaniem masy kajmakowej, jednego jajka i maślanki. Do masy dodać przesączoną mąkę i mąkę w proszku. Zmiksuj całkowicie. Napełnij papierowe kubki mieszanką do dwóch trzecich, posyp je posiekaną czekoladą i piecz przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *