Szybkie i proste muffinki, które skradną niejedno serce. Delikatne, mięciutkie, niezbyt słodkie z dodatkiem truskawek będą idealne do kawy i herbaty.
Składniki na muffinki jogurtowe z truskawkami:
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 3 jajka
- 20-30 dag. świeżych truskawek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g jogurtu naturalnego
muffinki jogurtowe z truskawkami Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Połącz cukier, jogurt, olej i ubite jajka w misce. Wszystko szybko potrząśnij. Połącz mąkę i proszek do pieczenia w osobnej misce. Łączniki suche i łączniki mokre należy następnie chwilowo połączyć. Umyj truskawki i pokrój je na cztery równe części, usuwając szypułki. Dodaj truskawki jeszcze raz do mieszanki bułek i wszystko razem wymieszaj. 2 Wyłóż pojemnik na herbatniki papierowymi kubeczkami. Wypełnij każdą babeczkę graczami, aby praktycznie wyeliminować babeczki z góry. Podgrzewać w 180 stopniach przez 25 minut (do suchej wykałaczki).
Dodaj komentarz