Przepis na muffinki drożdżowe z gruszkami

Składniki na muffinki drożdżowe:

  • mąka
  • 2 łyżki mąki
  • 22 g drożdży
  • 400g mąki
  • opakowanie płatków migdałowych,
  • 2 łyżki cukru,
  • 50g masła
  • 1 jajka
  • 50 g maki pszennej
  • 50g brązowego cukru,
  • na kruszonkę:
  • pszennej
  • 125 ml mleka
  • 4 gruszki,
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 łyżki miodu
  • 50 g masła
  • kukurydzianej

muffinki drożdżowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut. Formę na biszkopt wyłożyć papierowymi kubeczkami, napełnić mieszanką do 3/4 wysokości, posypać kroplami migdałów, ułożyć kawałek gruszki i posypać kruszonką. Piec dodatkowe 25 minut. gruszki i drożdże w babeczkach. Połącz cukier, miód i masło, aby podgrzać mleko. Ochłodź to. Drożdże rozpuścić w jeszcze ciepłym mleku. Dodać jajko, drożdże, mąkę i zagnieść. Podaj dalej, aby wznieść się jeszcze raz. Połącz wszystko


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *