Składniki na muffinki drożdżowe:
- mąka
- 2 łyżki mąki
- 22 g drożdży
- 400g mąki
- opakowanie płatków migdałowych,
- 2 łyżki cukru,
- 50g masła
- 1 jajka
- 50 g maki pszennej
- 50g brązowego cukru,
- na kruszonkę:
- pszennej
- 125 ml mleka
- 4 gruszki,
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 2 łyżki miodu
- 50 g masła
- kukurydzianej
muffinki drożdżowe Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut. Formę na biszkopt wyłożyć papierowymi kubeczkami, napełnić mieszanką do 3/4 wysokości, posypać kroplami migdałów, ułożyć kawałek gruszki i posypać kruszonką. Piec dodatkowe 25 minut. gruszki i drożdże w babeczkach. Połącz cukier, miód i masło, aby podgrzać mleko. Ochłodź to. Drożdże rozpuścić w jeszcze ciepłym mleku. Dodać jajko, drożdże, mąkę i zagnieść. Podaj dalej, aby wznieść się jeszcze raz. Połącz wszystko
Dodaj komentarz