Przepis na Muffinki czekoladowe z mascarpone

Łatwe w przygotowaniu babeczki czekoladowe z kremem mascarpone 🙂

Składniki na muffinki czekoladowe z mascarpone:

  • 200g serka mascarpone
  • 2 szklanki mąki
  • Skórka otarta z cytryny
  • Krem:
  • Cukier puder ok3 łyżek
  • 2/3 szklanki mleka
  • +plasterki do dekoracji
  • 1/2 szklanka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Babeczki :
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka aromatu rumowego
  • 180g śmietanki 36%
  • Kilka kropel soku z cytryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • kandyzowana skórka pomarańczy

muffinki czekoladowe z mascarpone Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

1. Muffiny: Połącz suche i mokre składniki w osobnych miskach. Pomarańczowy zing powinien być następnie włączony do klastrów i powoli połączony. Przygotować papierowe foremki w formie biszkoptowej lub na blaszce do wyschnięcia wykałaczki po około 20 minutach w 180 stopniach. Śmietana: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy cheddar, zmieloną skórkę i rozgniatamy partiami. Ubijać powoli do połączenia składników. Przed nałożeniem krem powinien schłodzić się przez około 30 minut. Plasterki cytryny to ostatni akcent. Ciesz się posiłkiem!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *