Łatwe w przygotowaniu babeczki czekoladowe z kremem mascarpone 🙂
Składniki na muffinki czekoladowe z mascarpone:
- 200g serka mascarpone
- 2 szklanki mąki
- Skórka otarta z cytryny
- Krem:
- Cukier puder ok3 łyżek
- 2/3 szklanki mleka
- +plasterki do dekoracji
- 1/2 szklanka kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Babeczki :
- 2 jajka
- 1/3 szklanki oleju
- 1 łyżeczka aromatu rumowego
- 180g śmietanki 36%
- Kilka kropel soku z cytryny
- 1 szklanka cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- kandyzowana skórka pomarańczy
muffinki czekoladowe z mascarpone Jak przygotować:
Zobacz również: inna receptura
1. Muffiny: Połącz suche i mokre składniki w osobnych miskach. Pomarańczowy zing powinien być następnie włączony do klastrów i powoli połączony. Przygotować papierowe foremki w formie biszkoptowej lub na blaszce do wyschnięcia wykałaczki po około 20 minutach w 180 stopniach. Śmietana: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy cheddar, zmieloną skórkę i rozgniatamy partiami. Ubijać powoli do połączenia składników. Przed nałożeniem krem powinien schłodzić się przez około 30 minut. Plasterki cytryny to ostatni akcent. Ciesz się posiłkiem!
Dodaj komentarz