Przepis na Muffinki cynamonowe z jabłkami – mini szarlotki

Składniki na muffinki cynamonowe z jabłkami:

  • posypka – kolorowe perełki
  • 1/2 kostki masła
  • Dodatkowo:
  • Składniki mokre:
  • 2 duże jajka
  • 1,5 szklanki pokrojonych jabłek
  • 4 łyżki śmietany
  • 3/5 szkl. cukru
  • 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • Składniki suche:
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 i 1/3 szkl. mąki
  • pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki cynamonowe z jabłkami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Umyj, obierz i pokrój jabłka w małe kostki na mini szarlotki i cynamonowe babeczki. Posyp cynamonem na wierzchu. Pod prysznicem wodnym zmiękcz margarynę. Oceniamy. Pozostałe suche składniki łączymy w misce. Ubij jajka w innej misce. Dodaj płyn do smarowania i śmietanę. Komunikujemy się całkowicie. Wymieszaj suche mocowania i mokre mocowania razem. Połącz w nich jabłka z cynamonem. Napełnij naczynie na herbatniki biszkoptem, ale nie do końca. Posypać perełkami cukru. Przez około 20 do 25 minut (do uzyskania połysku) przygotuj w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *