Jeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie pozostałych z wypieków białek. Muffinki są bardzo, bardzo smaczne. Z podanych proporcji powinno ich być dwanaście. Polecam.
Składniki na muffinki białkowe:
- 1 szkl. sezamu
- 4 białka
- 4 łyżki cukru
- 7-8 kostek gorzkiej czekolady
muffinki białkowe Przygotowanie:
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj cukier w trakcie ubijania. Ubite białka należy wymieszać z grubo zmieloną czekoladą i sezamem. Za pomocą szpatułki powoli mieszaj. Przed pieczeniem wyłóż pojemnik na herbatniki papierowymi kubeczkami. Tak przygotowaną masę przełożyć do każdej babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 do 25 minut.
Dodaj komentarz