Przepis na Muffinki białkowe

Jeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie pozostałych z wypieków białek. Muffinki są bardzo, bardzo smaczne. Z podanych proporcji powinno ich być dwanaście. Polecam.

Składniki na muffinki białkowe:

  • 1 szkl. sezamu
  • 4 białka
  • 4 łyżki cukru
  • 7-8 kostek gorzkiej czekolady

muffinki białkowe Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj cukier w trakcie ubijania. Ubite białka należy wymieszać z grubo zmieloną czekoladą i sezamem. Za pomocą szpatułki powoli mieszaj. Przed pieczeniem wyłóż pojemnik na herbatniki papierowymi kubeczkami. Tak przygotowaną masę przełożyć do każdej babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 do 25 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *