Przepis na Muffinki bez mleka

Pyszne, mięciutkie babeczki z lekko kwaskowatym nadzieniem, czyli muffinki z rabarbarem . 🙂 Takie muffinki z rabarbarem jedliśmy z przyjemnością, popijając chłodnym mlekiem. Pyszne, mięciutkie babeczki z lekko kwaskowatym nadzieniem, czyli
muffinki z rabarbarem
. Są szalenie proste i bardzo smaczne. Właśnie ten wypiek polecam jako pierwszy, jeśli rozpoczynacie swoją przygodę z rabarbarem. Mięciutkie babeczki na pewno wyjdą, a rabarbar jest tutaj wyjątkowo smaczny. 🙂
Takie
muffinki z rabarbarem
jedliśmy z przyjemnością, popijając chłodnym mlekiem. Pycha! Dla mnie to taki typowo wiosenno-letni wypiek, poza tym takie babeczki możecie bez problemu zabrać ze sobą do pracy lub do koszyka na piknik. Zajmują niewiele miejsca, a na pewno każdy zje je z przyjemnością. Polecam i życzę smacznego. 😉 Muffinki piernikowe z powidłami śliwkowymi… nie są to wprawdzie pierniki, ale namiastka Świąt już jest… na pierniczki też przyjdzie pora… póki co zapach zbliżających się Świąt unosi się po domu… Babeczki ekspresowe, przygotowanie łącznie z pieczeniem zajęło mi niecałe 40 minut, przepis prosty, muffinki pyszne, polecam 🙂 Przepis na 12 sztuk. Zdrowe muffinki, idealne dla dzieci na drugie śniadanie do szkoły zamiast coś słodkiego. Jeśli nie masz pomysłu na deser, to muffinki z wiśniami i czekoladą sprawdzą się doskonale. Muffinki bez mleka to doskonała opcja na pyszne wypieki, które sprawdzą się dla osób z alergią pokarmową.
Muffinki bez mleka to doskonała opcja na pyszne wypieki, które sprawdzą się dla osób z alergią pokarmową. Choć nie zawierają mleka, są naprawdę pyszne i łatwe. Ten prosty przepis jest idealny dla wszystkich, którzy nie przepadają za zbyt długim siedzeniem w kuchni. Te słodkości można przygotować w kilkanaście minut, są tak łatwe, że z łatwością poradzą sobie z nimi nawet dzieci.
Przepis na muffinki bez mleka to wspaniała opcja na stworzenie prostych babeczek o doskonałym smaku. W łatwy sposób można przygotować je w swoim domu. Na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale również najmłodszym domownikom. Przepis na babeczki dyniowe jest niezwykle prosty i można je przygotować w ekspresowym tempie. Poradzi sobie z nimi nawet początkujący amator wypieków. Choć są niezwykle proste, wcale nie są nudne. Do ich przygotowania używa się tylko najprostszych składników, które można znaleźć w każdym sklepie. Choć może się wydawać, że stworzenie ich bez udziału mleka nie ma możliwości stworzenia dobrych muffinek, to nie jest to prawda. Mleko z łatwością można zastąpić napojem roślinnym. Idealnie sprawdzi się w tym wypadku ten sojowy, gdyż zawiera podobną zawartość białka, co mleko krowie. Dobrze sprawdzi się także ten owsiany, ze względu na naprawdę słodki smak. Dobrym wyborem nie będzie za to mleko ryżowe, które nie powinno gościć w diecie dzieci, ze względu na możliwość zanieczyszczenia arsenem. W tym przepisie mleko zostało za to zastąpione… wodą! Tak, i wciąż smakują pysznie.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki bez mleka, które będą wyjątkowo słodkie, a także szybkie i proste, ten przepis sprawdzi się idealnie. Wspaniale sprawdzą się jako słodka przekąska dla dzieci, ze względu na pyszny smak. Są idealnie wyrośnięte i miękkie. Choć są bardzo proste, to wcale nie znaczy, że są nudne. Ciasto robi się z olejem, dzięki temu całość jest dużo szybsza i prostsza. Jest również bardziej zdrowa. Te babeczki będą idealnym pomysłem na wszelkie imprezy czy przyjęcia, a także jako słodka przekąska do kawy. Można je ze sobą zabrać do pracy czy szkoły, gdyż całość nie kruszy się i jest bardzo zwarta. W wersji bardziej fit można zastąpić cukier słodzikiem. To wspaniała opcja na deser, który jest naprawdę zdrowy, a przy okazji jest również bez laktozy. Można je również zamienić na wegańskie muffinki, zastępując jajko bananem i namoczonym siemieniem lnianym. Wszystkie te składniki są proste w odnalezieniu w sklepie. Sprawdzą się doskonale dla dzieci, gdyż są pyszne, a przy tym dobre dla zdrowia. Są tak smaczne, że znikają z blachy w mgnieniu oka.

Składniki na muffinki bez mleka:

  • Migdały – płatki – 80 g
  • Olej rzepakowy – 80 ml
  • Cukier – 250 g
  • Proszek do pieczenia – 8 g
  • Jajko – 2 szt.
  • Mąka pszenna typ 500 – 255 g

muffinki bez mleka Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: naleśniki na słodko

dużej misce wymieszaj cukier, proszek do pieczenia i sól, jednocześnie ubijając jajka. Wanilia, jajka, olej, 120 mililitrów wody i dokładnie wymieszaj. Do ciasta wmieszać płatki migdałów. Rozłóż biszkopt między foremkami z herbatnikami. W temperaturze 180 stopni C przygotowywać babeczki przez około 20 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *