muffinki bananowe z jabłkami – składniki:
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 banany
- 1/2 szklanki oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jabłko
- 2 łyżeczki cukru
- pszennej
muffinki bananowe z jabłkami Jak zrobić
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Ciasteczka bananowe z jabłkami dla wegetarian: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier i cynamon. Połącz banany i olej. „Suszoną ścinkę” należy wymieszać z masą bananową. Pokrój jabłko na małe kawałki, aby je obrać. Pokryj jabłko mieszanką cynamonowo-cukrową i dobrze wymieszaj. Za pomocą łyżki przelewaliśmy mieszankę do papierowych kubeczków. Posyp trochę granulek jabłkowych na wierzchu. Ciastka pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu oprószyć pudrem.
Dodaj komentarz