Mocno czekoladowe bezglutenowe muffinki z truskawkami na które miałam już od dawna ochotę i dzisiaj upiekłam 🙂 Nie pamiętam już skąd mam przepis ale pierwszy raz zrobiłam je w formie ciasta w tortownicy na urodziny i bardzo szybko zniknęło ze stołu, więc mam nadzieję, że i Wam zasmakują. Zapraszam.
bezglutenowe muffinki – składniki:
- 1 szt jajka
- 50 g gorzkiej czekolady najlepiej 70%
- 1/4 szklanki cukru brązowego/trzcinowego
- 0,5 szklanki kwaśnej śmietany (dałam gęsty jogurt naturalny)
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka mąki ryżowej
- 0,5 szklanki gorzkiego kakao
- truskawki (ja dałam po 1 do każdej muffinki)
- ok 1/4 szklanki oleju
- 0,5 szklanka mleka
bezglutenowe muffinki Przygotowanie
Zobacz także: inna ciekawa recepturka
Dodaj komentarz