Składniki na mini pączki drożdżowe:
- 5 żółtek
- cukier puder do oprószenia
- skórka otarta z połówki cytryny
- 5 dag drożdży
- olej do głębokiego smażenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 łyżki masła
- suszonych
- Na około 16 sztuk
- 5-6 łyżek cukru
- 1 szklanka mleka
- pszennej
- 1/2 kg mąki
- 1/2 kieliszka spirytusu
mini pączki drożdżowe Jak przygotować:
Zobacz również: inna receptura
Drożdżowe pączki bez nadzienia: Połącz ciepłe, ale nie wrzące mleko, drożdże, dwie łyżki mąki i jedną łyżkę cukru. Daj drożdżom czas na wyrośnięcie. Ubij żółtka i pozostały cukier w misce, aż będą gładkie. Dodaj wyrośnięty plan drożdżowy, mąkę, sól i zmielony sok z cytryny. Ułóż go jeszcze raz po dodaniu do mieszanki. Aby wznieść się w ciepłym miejscu, zawracamy. Rozłóż ciasto na desce do pieczenia, aż osiągnie grubość około 1,5 do 2 centymetrów, gdy podwoi swoją objętość. W tym momencie rozgrzać olej, a następnie dodawać po jednym pączku. Gdy jedna strona będzie złota, odwróć je widelcem lub patykiem. nbsp; Rozłóż nadmiar tłuszczu na kawałku papierowego ręcznika. Dodać do czyszczenia cukier puder.
Dodaj komentarz