Przepis na Mini pączki drożdżowe bez nadzienia

Składniki na mini pączki drożdżowe:

  • 5 żółtek
  • cukier puder do oprószenia
  • skórka otarta z połówki cytryny
  • 5 dag drożdży
  • olej do głębokiego smażenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki masła
  • suszonych
  • Na około 16 sztuk
  • 5-6 łyżek cukru
  • 1 szklanka mleka
  • pszennej
  • 1/2 kg mąki
  • 1/2 kieliszka spirytusu

mini pączki drożdżowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Drożdżowe pączki bez nadzienia: Połącz ciepłe, ale nie wrzące mleko, drożdże, dwie łyżki mąki i jedną łyżkę cukru. Daj drożdżom czas na wyrośnięcie. Ubij żółtka i pozostały cukier w misce, aż będą gładkie. Dodaj wyrośnięty plan drożdżowy, mąkę, sól i zmielony sok z cytryny. Ułóż go jeszcze raz po dodaniu do mieszanki. Aby wznieść się w ciepłym miejscu, zawracamy. Rozłóż ciasto na desce do pieczenia, aż osiągnie grubość około 1,5 do 2 centymetrów, gdy podwoi swoją objętość. W tym momencie rozgrzać olej, a następnie dodawać po jednym pączku. Gdy jedna strona będzie złota, odwróć je widelcem lub patykiem. nbsp; Rozłóż nadmiar tłuszczu na kawałku papierowego ręcznika. Dodać do czyszczenia cukier puder.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *