Przepis na Mini babeczki z jabłkami i miodem

mini babeczki z jabłkami – lista składników:

  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki miodu
  • 6 duzych jabłek
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1 opakowanie ciasta kruchego ok 400 g

mini babeczki z jabłkami Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: ruskie naleśniki

Aby zrobić te pomniejszone babeczki z miodem, umyłem, rozebrałem i pokroiłem jabłka w kształty 3D. Umieść pokrojone jabłka w dużym garnku wyłożonym wykładziną. W ciągu pięciu minut duszenia często mieszaj. Następnie należy dodać cynamon, miód i ekstrakt waniliowy. Po kolejnych trzech minutach gotowania sok jabłkowy powinien odparować. Jabłka muszą być gęste w konsystencji. Pakuję w nią wszystko, co mi przyjdzie do głowy. Kruche ciasto podzielić na dwanaście kawałków. Rozmiar jest określony przez foremki do babeczek. Po wszczepieniu kwadratów do foremek delikatnie zagniotłam brzegi. Nadzienie powinno wypełnić foremki około 1 i pół łyżki. Z pozostałego ciasta robię kratkę do dekoracji babeczek. W temperaturze 180 stopni podgrzewać przez około 30 minut. Ciastka należy wyjąć z foremek i po wystygnięciu na kratce posypać cukrem pudrem. Cenię ucztę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *