Przepis na Maślankowe gofry ze śmietaną i owocami

Składniki na gofry ze śmietaną i owocami:

  • 6 łyżek oleju
  • ulubione owoce
  • bita śmietana
  • ziemniaczanej
  • 1/4 szklanki mąki
  • ćwierć łyżeczki sody
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki maślanki
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1/4 szklanki mleka
  • Do podania:
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • ćwierć łyżeczki soli
  • pszennej

gofry ze śmietaną i owocami Przygotowanie:

Zobacz także: inny przepis

Aby zrobić gofry z maślanką, śmietaną i owocami, łączę mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sodę i sól w jednej misce. W innej misce połącz mleko, maślankę, olej i żółtko. Po dodaniu cukru ubijaj dalej, aż się rozpuści. Wmieszaj koncentrat waniliowy. Z odrobiną soli, mocno ubij białka. Łyżką połączyć suche i mokre składniki przed dodaniem piany. Delikatnie blenduję. Nabieranie ciasta do gorącej gofrownicy działa najlepiej. W ciągu czterech do pięciu minut podgrzej te gofry z moim naturalnym produktem nr 1 i bitą śmietaną.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *